Feeds RSS
Feeds RSS

28 Ağustos 2010 Cumartesi

Miami Ink


Insan hayatinda bir cok ani olumsuzlestirmek, guzel yada aci hatiralari sonsuz kilmak ister kimi zaman bir resim,bir video yada yazarak anilarini bir kenara atmak yerine ozel kilar. Dovme yaptirmakta bana gore hayatinin onemli veya onemsiz bir kismini uzerinde tasimak hic kaybetmemecesine. Her dovmenin bir hikayesi yada bir anlami olucak diye bir kaide yok elbette fakat uzerinde surekli bir sey tasiyorsan bir anlami olmali. Genellikle kaybedilen bir kisinin yasini tutmak, sizin icin onemli bir esyayi yasanilir sekle sokmak, hayalkirikligi yasadiginiz bir gecmisi unutmamak ve bugune gecmis gunlerden kalma guzel bir ders cikarmak amacli yapilan dovmelerin sayisi oldukca fazladir. Olen birini simgeleyen bir tarih,bir harf yada bir resim, inanclarimizi, siyasi goruslerimizi kisaca icimizdeki bizin disa vurumudur uzerimizde tasidigimiz dovmeler. Renkli, renksiz, 3boyutlu, kocaman, ufacik , bir harf, bir rakam hayal gucunun sinirlarinin zorlandigi cizimler. Dovme bir sanat, bunu yapanlarda gercek bir sanatci olmali cunku insan vucudu bir kagit parcasina cizilen resim gibi begenmeyince cope atabilecegimiz bir sey degil. Kusursuzluk ve hatasiz olmak bu sanati icra edenlerin en bas ilkesi.


 Ulkemizde de gosterilen Miami Ink gercek sanatcilardan olusan kusursuz bir dovmeci. Ami James ve Chris Nunez'in sahibi olduklari Miami Florida'da kucucuk bir dukkan. 
Ami James; Israil'li ve Miami Ink'in sinirli cocugu bir o kadar da karizmatik ve her yeri dovmelerle kapli. 

Chris Nunez; Kuba asilli cok iyi Ispanyolca ve Portekizce konusuyor. Uzakdogu motiflerini siklikla kullaniyor ve kendi vucudunda bolca mevcut. 


Darren Brass; yari Irlanda'li yari Polanya'li ejderha dovmelerini cok iyi yapiyor ve arkadaslari tarafindan "Kendi Kucuk Kalbi Buyuk" olarak tanitiliyor. 


Chris Garver; Ami James "Bildigim herseyi ondan ogrendim" dedigi dunyanin en iyi dovme sanatcilarindan biri ayrica dovme makinalarida uretmekte. Uzakdogu motifleri ustunde ustalasmis bir sanatci.



 Katherine Von Drachenberg(Kat Von D); 24 saatte 400 dovme yaparak Guinness rekorlar kitabina girmis Meksika'li kendine has bir havasi olan dovme sanatcisi. Bir sure Miami Ink'te calistiktan sonra Miami'ye uyum saglayamamis ve kendi studyosu olan LA ink'i acmistir. Renkli dovme yapmasini pek sevmeyen siyah ve gri tonlarinda harika golgelendirmeler ve resimlerdeki portreleri birebir insan vucuduna 3boyutlu bir sekilde cizme yetenegi vardir.
 Yoji Harada; ise Ami James'in ciragi olarak ve dukkandaki diger islerle ilgilenen yardimcisiydi fakat daha sonra oda dovme sanatcisi oldu. Japon oldugu icin kanji tarzi dovmelerde basarili. 
           Cildim asiri derecede alerjik oldugu icin su anda dovme yaptirabilirmiyim bilmiyorum fakat onumdeki 10 yil icerisinde yaptirmayi cok arzuladigim birsey. Ve biliyorum ki bir kere yaptirirsam bir kac tane daha yaptiricagim. Herkesin basina gelen birsey bu tek dovme ile yasayan insan sayisi sanirim cok az;) Begendigim birkac Miami Ink dovmelerinide sizlerle paylasmadan edemiycem:)






0 yorum:

Yorum Gönder